Cikgu Usahawan adalah gelaran komesial untuk dua orang cikgu seperti dalam gambar di sebelah.  Kedua-dua cikgu ini sekarang telah  melibatkan diri dalam dunia usahawan pendidikan (Webucation) … atau lebih dikenali sebagai Program Skor A.

Penglibatan utama cikgu usahawan dalam dunia perundingan (Webucation e-Learning)  adalah untuk  membantu khususnya anak-anak sendiri dan seramai yang mungkin pelajar-pelajar dari Tahun 1 (sekolah rendah) hingga ke Tingkatan 5  (sekolah menengah) mencapai kejayaan cemerlang dengan pencapaian skor A dalam semua pelajaran.

Cikgu ini  berkelulusan dalam bidang perniagaan dan mengajar mata pelajaran perakaunan, ekonomi dan pengajian perniagaan.   Oleh itu untuk menjadi cikgu  yang baik, berilmu, berwibawa dan boleh dicontohi pelajar-pelajarnya adalah wajar cikgu usahawan  melibatkan diri dalam bidang yang ada kaitan dengan bidang perniagaan … dan buat masa ini perniagaan yang diceburi ialah  Score A Programme.

Bukan nak berniaga sangat … tapi cuma nak mempraktikan ilmu yang ada dan melahirkan usahawan muda yang berjaya … terutama dari kalangan pelajar-pelajarnya.

Jom join  SCORE A PROGRAMME …. Hubungi Cikgu Din 013-6180595

Advertisements